„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.5 °C
apmācies

Ekskursijas, teātris un balle cietoksnī

Publicitātes foto

15. septembrī Daugavpils cietoksnī notiks Eiropas Kultūras mantojuma dienu pasākums, kura tēma šogad ir „Daugavpils cietoksnis - Latvijas armijas bāze starpkaru periodā un atdzimstošā kultūrvēsturiskā vērtība mūsdienās”.

Šajā dienā pl. 12.00 ikviens varēs piedalīties tematiskajā bezmaksas ekskursijā „Es esmu tik kareivis…” cietoksnī, kas ir veltīta cietokšņa pastāvēšanas gadiem starpkaru posmā, kad šeit bija dislocēta 4. Zemgales divīzija. Ekskursijas laikā tiks skarti arī jautājumi, kas ir saistīti ar cietokšņa reģenerāciju. Ekskursantiem tiks piedāvātā informācija, kas būs saistīta ar tiem cietokšņa objektiem, kuri tuvākajā laika tiks restaurēti. Ekskursijai var pieteikties līdz 14. septembrim, zvanot uz tālruni 65424043 un 28686331.

Pl. 14.00 pie Nikolaja vārtiem uz tilta notiks literāra tikšanās „Dinaburga, Dvinska, Daugavpils”, kuras galvenie varoņi būs Daugavpils tautas teātra „Iskateļ” aktieri. Savukārt vakarā, pl. 20.00, visi tiek aicināti uz pasākumu „Balle - večerinka!” 20. – 30. gadu stilā, ko organizēs biedrība „Atmiņu lāde”. Lai piedalīties pasākumā, dāmu un kungu ārējām izskatam jāatbilst 20. gadsimta 20.–30. gadu ģērbšanās stilam. Vēlams iepriekš pieteikties pie biedrības vadītājas Irēnas pa tālruni 22425156. Balle gan būs maksas pasākums. 

Eiropas Kultūras mantojuma dienu pasākumu organizē Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs.