„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-1.2 °C
nedaudz mākoņains

Novada skolās jāturpina remontdarbi

pixabay.com

Aizvadītajā nedēļā Daugavpils novadā noslēgusies ikgadējā skolu pieņemšana. Skolu tīklā novadā šogad izmaiņas nav notikušas, taču vairāku izglītības iestāžu ēkās nesen veikti remontdarbi, arī citu skolu vadība šogad atgādinājusi par tuvākā nākotnē veicamajiem darbiem.

Vērtējot skolas pirms jaunā mācību gada uzsākšanas, uzmanība tiek pievērsta skolu fiziskajai videi, tam, vai skolās netrūkst pedagogu, mācību līdzekļu un kā norit skolu saimnieciskā darbība. Konstatēts, ka Medumu internātpamatskolā nepieciešams bibliotēkas un logopēda kabineta remonts, Randenes pamatskolā – mājturības kabineta remonts, sporta laukuma labiekārtošana un skolas apkārtnes apzaļumošana. Silenes pamatskolā jāveic sporta laukuma renovācija un remontdarbi 1. stāvā un ēdamzālē. Sporta laukuma rekonstrukcija nepieciešama arī Sventes vidusskolā.

Pirmās skolas gaitas šogad uzsāks par deviņiem bērniem vairāk nekā pērn, informē Izglītības pārvaldes vadītāja Janita Zarakovska. Šogad no 1. līdz 12. klasei vispārizglītojošajās skolās kopumā mācīsies 1335 skolēni. Savukārt bērnudārzu  novadā šogad apmeklēs 488 bērni. Lielākā skola pamatskolu grupā pēc skolēnu skaita ir Lāču pamatskola Naujenes pagastā, tajā mācās 109 izglītojamie, savukārt lielākā vidusskolu grupā arvien ir Špoģu vidusskola, kurā mācās 278 izglītojamie.

Daugavpils novadā darbojas 13 vispārizglītojošās skolas, viena speciālā izglītības iestāde, divas pirmsskolas izglītības iestādes un novada sporta skola. Pērn, pāris dienas pirms mācību gada sākuma, pieņemts lēmums par Nīcgales sākumskolas slēgšanu, bet pirms diviem gadiem reorganizēta Birznieku un Tabores pamatskola, izveidojot Laucesas pamatskolu.