„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Dagdas novadā mācību gadu uzsāka mazas un lielas skolas

pexels.com

Dagdas novadā 3. septembrī durvis vēra gan mazas, gan lielas skolas, piemēram, Asūnes sākumskolā reģistrēti 23 skolēni, bet Dagdas vidusskolā - 374. Viena skola - Konstantinovas sākumskola - ir aizvērta, taču tur saglabāta pirmsskolas izglītības grupa, savukārt Asūnes un Šķaunes pamatskola tika reorganizēta par sākumskolu, pastāstīja Dagdas novada domes Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Marija Micķeviča.

Šogad pirmsskolas izglītības iestādes un grupas apmeklē 239 bērni vecumā no 1 līdz 6 gadiem. Tikmēr pamatskolas posmā reģistrēti 483 skolēni, bet vidusskolas posmā - 150. Tāpat novadā strādā Dagdas mūzikas un mākslas skola ar 117 skolēniem, Dagdas sporta skola ar 112 skolēniem un Aleksandrovas internātpamatskola ar 85 bērniem.  Novada izglītības iestādēs strādā 173 skolotāji.

Lielākās kosmētiskās un saturiskās pārvērtības ir notikušas Dagdas vidusskolā un Aleksandrovas internātpamatskolā. Proti, Dagdas skolā kapitāli izremontēti mājturības kabineti, sanitārie mezgli, sporta zāle, kā arī izveidota āra klase un mūzikas klase. Savukārt Aleksandrovā, pateicoties Latvijas-Lietuvas pārrobežu projektam, izveidota sensorā, sāls, „dusmu” terapijas jeb emociju istaba, iegādāts speciālais aprīkojums, piemēram, ūdens gulta.

Tāpat šovasar mazāki vai lielāki remonti veikti citās novada izglītības iestādēs.

M. Micķeviča lepojas, ka Dagdas novada sporta skola svinēs pirmo mazo jubileju - 5. dzimšanas dienu. Skola šogad nodrošina vieglatlētikas, volejbola un florbora profesionālās izglītības programmas.