„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Latgalē likvidētas trīs marihuānas audzētavas

pexels.com

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde aktīvi cīnās pret narkotisko un psihotropo vielu nelikumīgu apriti. Izmeklēšanas gaitā mēneša laikā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes kriminālpolicijas struktūrvienību amatpersonas noskaidroja vietas, kur notiek marihuānas neatļauta sēšana un audzēšana, kā rezultātā likvidēja trīs marihuānas audzētavas -- Daugavpils, Ludzas un  Rēzeknes iecirkņa teritorijā, izņēma 500 marihuānas augiem līdzīgus stādus, kā arī noskaidroja četru personu saistību ar noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Marihuānas augiem līdzīgi stādi tika audzēti brīvā dabā, taču kratīšanas laikā vienā no iesaistītās personas garāžām tika izņemti dažādi priekšmeti un ierīces, kas ir pierādījumi kriminālprocesā, tostarp tika izņemta pašizgatavota ietaise marihuānas stādu audzēšanai agrīnā stadijā ar apgaismojumu, automātisko grunts laistīšanu un gaisa mitrināšanu. Savukārt citā gadījumā pie iesaistītās personas tika izņemts sprāgstietaisei līdzīgs priekšmets.

Izņemtie marihuānas augiem līdzīgie stādi nosūtīti ekspertīzes veikšanai, kura sniegs atzinumu par to, vai augi satur narkotiskas vielas un kāds ir to daudzums.

Uzsākti trīs kriminālprocesi. Par narkotiskās vielas saturošu augu neatļautu sēšanu vai audzēšanu Krimināllikumā paredzēts sods ar brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai  īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.