„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

Celtnieki vairs neprasa naudu transporta mezgla būvniecībai

Transporta mezgla fragments 2. Preču ielā // Foto: Aleksandrs Rube

Pirms pusgada ziņās par dažādu pilsētā īstenojamo projektu sadārdzināšanos figurēja arī informācija par papildu tēriņiem transporta mezgla celtniecībā piena kombināta mikrorajonā.

Martā apvienība SIA „Tilts”/”Kauno tiltai” nosūtīja pašvaldībai būvdarbu izmaksu pārrēķinu. Taču, kā izrādījās, trauksme bija veltīga.

Lietuvas uzņēmums toreiz atzīmēja, ka inženieri, kuri sastādīja tāmi, nebija ņēmuši vērā to, ka Latvijā pieaugušas sociālās apdrošināšanas iemaksas, kā arī metāla konstrukciju cenas. Tādējādi, saskaņā ar jauno tāmi, viņu projekta daļa sadārdzinājās par 1 miljonu eiro. Turklāt finansiālas grūtības varēja rasties arī otram darbu izpildītājam -- SIA „Binders”. To iemesls – kavēšanās, būvējot  apvedceļu pie Pērnavas (Igaunija) un saistības, saskaņā ar kurām bija jāsamaksā sods 4,7 miljonu eiro apmērā. Taču arī šis fakts nekādi neietekmēja aktuālo būvju celtniecības kvalitāti un tempus.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis atzīmēja, estakādes projekts netika pārskatīts. Celtnieki turpina darbu saskaņā ar iepriekš noslēgtajiem līgumiem un agrākajām cenām. Turklāt šajā laikā nav izskatīti nekādi jauni jautājumi, kuri būtu saistīti ar būvdarbu sadārdzināšanos.

Notiek būvdarbi – skats no Varšavas ielas

Daugavpils domes Attīstības departamenta plānošanas inženieris Sergejs Gorņiks informēja, ka jaunā ceļa seguma ierīkošanas darbu apjoms pie viadukta paveikts par 39%, bet tilta būvdarbi -- par 18% (400 metri). Sākoties ziemai, asfalta ieklāšana tiks pārtraukta, savukārt tilta būvnieki vēl nav izlēmuši, vai ņems tehnisko pārtraukumu. Tuvākajā laikā paredzēts sākt estakādes fragmenta būvdarbus virs dzelzceļa starp Smilšu un 2. preču ielu.