„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.9 °C
apmācies

Jauna atpūtas vieta pie ezera

wikimedia.org

Cārmaņa ezera krastā tiek ierīkota laivu laipa un atpūtas zona makšķerniekiem un tūristiem.

Krāslavas novada domes Attīstības nodaļas projektu speciālists Andris Rukmans pastāstīja, ka pašvaldība par sava budžeta līdzekļiem un ar Latvijas Vides aizsardzības fonda atbalstu atbrīvo krastus no niedrēm un izzāģē krastā saaugušos kokus. Pēc labiekārtošanas darbiem tiks ierīkota laipa laivām, uzstādīta lapene ar soliem, tualete, atkritumu urnas, kā arī izbūvēta autostāvvieta.

„Mēs vēlamies attīstīt infrastruktūru ūdensmaršrutā pa Dubnas upi, Lejas un Cārmaņa ezeru un novērst piesārņojumus ūdenstilpēs,” uzsvēra A. Rukmans. 

Jaunā atpūtas infrastruktūra un krasta labiekārtošana ir iezīmēti projektā „Praktisko aktivitāšu īstenošana publisko ūdeņu pārvaldībai Krāslavas novadā” un  izmaksās 12 087 eiro, no tiem 75% finansē Latvijas Vides aizsardzības fonds.

Vēl šoruden Krāslavas novada pašvaldība sadarbībā ar Zivju fondu ielaidīs Sīvera ezerā 28 000 zandartu mazuļu, kas pēc dažiem gadiem priecēs makšķerniekus jau kā labs loms, piebilda A. Rukmans.