„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
-0.5 °C
nedaudz mākoņains

Lauku ceļos iegulda ES naudu

freeimages.com

Krāslavas novadā arī šogad lauku ceļus pārbūvē par ES finansējumu.

Pašvaldības projektu speciāliste Aina Dzalbe pastāstīja, ka noslēgusies ceļa Stacija „Krāslava”-Vilmaņi pārbūve. Jēkabpils SIA „Ošukalns” izbūvēja pamatni un uzklāja asfaltu.

Septembra nogalē Dagdas SIA „VTV 14” pabeigs ceļa Kalnieši-Pakulišķi posma pārbūvi - ierīkos jaunus notekgrāvjus, nomainīs caurtekas, atjaunos ceļa segumu un pārbūvēs nobrauktuves uz īpašumiem.

Krāslavas novada pašvaldība vēl šogad cenu aptaujā noteiks būvniekus, kas nākamgad pārbūvēs ceļa Meža Doski-Žaunerāni (Aulejas pagasts) posmu un ceļa Stacija „Krāslava”-Vilmaņi (Ūdrīšu pagasts) sākumposmu. Tāpat 2019.-2020. gadā plānoti ceļu posmu pārbūves darbi arī Indras, Kaplavas, Robežnieku, Skaistas un Piedrujas pagastā.

Pašvaldība pagastu ceļu pārbūvē no 2016. līdz 2020. gadam ieskaitot ieguldīs aptuveni 2,4 milj. eiro no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai, kā arī savus budžeta līdzekļus (10% no projekta kopējām izmaksām).

Būvdarbi divos gados ir sadārdzinājušies gandrīz uz pusi, tomēr pašvaldība plāno pārbūvēt vienu svarīgu ceļa posmu katrā pagastā, teica A. Dzalbe.