„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.4 °C
neliels lietus

Izveidota Audžuģimeņu informācijas sistēma

pixabay.com

Ir izveidota informācijas sistēma, kurā tiks vienkopus ievadīta informācija par audžuģimenēm un specializētajām audžuģimenēm un tajās ievietotajiem ārpusģimenes aprūpē esošajiem bērniem. Tas palīdzēs nodrošināt bērnu ātrāku nokļūšanu ģimenē, jo līdz šim nebija vienotas informācijas sistēmas, kas atbilstu Valsts informācijas sistēmu likuma prasībām. Līdzšinējā prakse paredzēja informācijas apriti starp bāriņtiesām un Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju (VBTAI), lai bērnam, kurš nonācis ārpusģimenes aprūpē, atrastu piemērotu audžuģimeni.

Šādas informācijas sistēmas izveidi un darbības principus paredz 4. septembrī apstiprinātie MK noteikumi „Audžuģimenes informācijas sistēmas noteikumi”, informē Labklājības ministrija. Ministrija uzskata, ka jaunā sistēma būtiski veicinās operatīvāku informācijas apmaiņu un sadarbību starp iesaistītajām institūcijām, kā rezultātā būtiski uzlabosies ārpusģimenes aprūpē nonākuša bērna ievietošana audžuģimenē un mazināsies iespēja bērnam nonākt bērnu aprūpes iestādē.

Tiesības saņemt un izmantot Audžuģimeņu informācijas sistēmā iekļauto informāciju, tostarp personas datus, būs VBTAI, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai, pašvaldības sociālajam dienestam, policijai, kā arī ārpusģimenes aprūpes atbalsta centram.