„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Maršruta mikroautobusu problēmu pagaidām nav atrisināma

Egita Terēze Jonāne

Sākoties mācību gadam, atkal aktualizējusies agrākā problēma – trūkst brīvu vietu maršruta mikroautobusos, un autobusu priekšējo loga aizvien biežāk „rotā” uzraksts „Vietu nav”. Turklāt pagaidām šo problēmu nav iespējams atrisināt, jo uzņēmuma „Daugavpils satiksme” autobusu parka iespējas ir ierobežotas.

Atgādinām, ka jūnija sākumā Ceļu policija sodīja dažus pilsētas mikroautobusu šoferus, jo viņi pārvadāja kājās stāvošus pasažierus. Pēc tam „Daugavpils satiksme” sāka stingrāk uzraudzīt cilvēku skaitam sabiedriskajā transportā un izdeva rīkojumu neuzņemt pasažierus, ja nav brīvu sēdvietu. Tā rezultātā šoferi sāka braukt garām pieturām vai arī neļāva iekāpt mikroautobusā visiem skolēniem, pensionāriem un cilvēkiem, kuri steidzās uz darbu.

Vasarā „Daugavpils satiksmes” vadība apsolīja palielināt mikroautobusu reisu skaitu dažos maršrutos. Taču beidzamajā preses konferencē uzņēmuma valdes loceklis Romāns Savickis paziņoja, ka tas būs iespējams tikai tad, kad vismaz daļēji būs atjaunots uzņēmuma autoparks, kā arī iegādāti papildu mikroautobusi. Savukārt pašlaik ir tikai divi varianti – saņemt sodu arī turpmāk vai arī ierobežot pārvadājamo pasažieru skaitu.

Šī problēma ir īpaši aktuāla cietokšņa un Ziemeļu mikrorajona iedzīvotājiem, jo no turienes rītos brauc daudz cilvēku. Turklāt 13.a maršrutā nevar kursēt lielais autobuss Daugavpils cietokšņa zemo vārtu dēļ. Savukārt mainīt šo maršrutu un braukt cauri nedrošajiem Konstantīna vārtiem nedrīkst drošības apsvērumu dēļ.