„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+7.2 °C
apmācies

Muzikālais rudens Daugavpilī

pexels.com

14. septembrī Daugavpilī sākas ikgadējais festivāls „ReStArt”, informē festivāla iedibinātājs, St. Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas direktors un Daugavpils domes deputāts Aivars Broks.

Šogad festivāls ilgs vairāk nekā mēnesi – līdz 19. oktobrim, un, kā apgalvo A. Broks, tas solās būt ļoti daudzveidīgs. „ReStArt” norisināsies Daugavpilī jau septīto reizi, turklāt šogad tas notiks ne tikai ierastajās telpās, bet arī mākslas galerijā, tirdzniecības centrā, dzelzceļa stacijā u.c.

„Daugavpils ReStArt” ir ne vien mūzikas, bet arī daudzu citu mākslas veidu apvienojums, kas ļauj izjust neaizmirstamas emocijas ikvienam mākslas cienītājam. Festivāla daudzveidīgajā programmā tradicionāli būs iekļauti muzikāli priekšnesumi (klasika, džezs, rokmūzika u.c.), izstādes un mākslinieciskās performances, kā arī interesanti starpdisciplinārie projekti. Pilsētas galvenā māksliniece Līga Čible atzīmēja, ka šogad visos „ReStArt” pasākumos dažādās interpretācijās tiks atainota zvaigžņu tēma – gan nakts pasākumos, kuri notiks zem zvaigžņotām debesīm, gan priekšnesumos, kuri būs veltīti Daugavpils zvaigznēm – populārākajiem Daugavpils iedzīvotājiem un šeit dzimušām slavenībām.

Festivāls sāksies ar koncertu „300 gadi pirms Latvijas. Latvijas baroka mūzika” Vienības nama koncertzālē, kurā piedalīsies orķestris „Collegium musicum Riga”. Īstenojot Latvijas simtgades svinību programmu, organizatori uzaicinājuši piedalīties festivālā iespējami vairāk Latvijas mūziķu un mākslinieku, taču tiek gaidīti arī viesi no citām valstīm, piemēram, Rīgas ielas svētkos 22. septembrī piedalīsies ārzemju rokgrupas.