„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.4 °C
apmācies

Strīds ieilgušu būvdarbu dēļ

dkp.lv

6. septembrī notika pilsētas pašvaldības Finanšu komitejas sēde un domes ārkārtas sēde, kur tika apspriests jautājums par papildu finansējuma piešķiršanu Kultūras pilij. Pirmajā sapulcē deputāti apstiprināja kredīta noformēšanu ugunsdrošības sistēmas uzstādīšanai, savukārt domes sēdē šis lēmums netika atbalstīts.

Ugunsdrošības sistēmas uzstādīšana joprojām ir lielākais klupšanas akmens Kultūras pils energoefektivitātes paaugstināšanas projekta īstenošanā. Daļa deputātu uzskata, ka papildus tāmei pieprasītie 475 000 eiro jānoformē kā kredītsaistības, savukārt citi nav pārliecināti par šādu tēriņu  nepieciešamību. Lai gan, saskaņā ar ekspertu slēdzienu, Kultūras pilij ir nepieciešama ugunsdrošības sistēma, daži domes pārstāvji uzskata, ka šie izdevumi jākompensē celtniekiem, kuri parakstījuši līgumu. Priekšsēdētājs Rihards Eigims piedāvā izbeigt diskusiju un noformēt aizņēmumu, savukārt deputāts Jānis Lāčplēsis („Latgales partija”) oponē viņam un uzskata, ka šāds risinājums ir pārlieka izšķērdība.

Pašlaik objektā turpinās ieilgušais tehniskais pārtraukums. Iepriekšējos darbus veica SIA „Lagron”, kura tos pabeidza ar nokavēšanos. Tādējādi Kultūras pils sporta zāles renovācijas jautājums joprojām ir atklāts.