„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+3.2 °C
apmācies

Cīņa par 50 000 eiro

Publicitātes foto

6. septembrī pilsētas domes ārkārtas sēdē izraisījās asa un ilgstoša diskusija par līdzekļu piešķiršanu St. Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas ēkas siltināšanas projektam. Šim mērķim izglītības iestādei, kura atrodas valsts, nevis pašvaldības bilancē, nepieciešami 50 000 eiro.

Mūzikas skolas energoefektivitātes paaugstināšanas projekta sākotnējās izmaksas bija 863 230 eiro (85% - Eiropas Reģionālās attīstības fonda un 15% - valsts budžeta līdzekļi), taču būvdarbu cenu pieauguma dēļ šo summu nācās pārskatīt. Vēlāk šo naudas trūkumu izdevās daļēji kompensēt, pateicoties veiksmīgai bijušās nacionālās bibliotēkas (Kr. Barona ielā, Rīgā) izsolei – līdzekļi tika novirzīti Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolai un Daugavpils mūzikas vidusskolai, kura saņēma 145 000 eiro. Taču arī pēc tam palika neliels deficīts, kuru Ministru kabinets lūdza segt no pašvaldības līdzekļiem.

Daži domes deputāti iebilda pret šādu līdzekļu sadali, jo faktiski tā ir naudas pārvietošana no pilsētas budžeta Valsts kasē. Tika lūgta palīdzība Kultūras ministrijai, taču instance atbildēja, ka finansējuma piesaistei ir izmantojusi visus iespējamos resursus. Savukārt dome sēdē strīds izcēlās saistībā ar pilsētas interešu aizstāvēšanu valsts līmenī. Taču vēlāk ar balsu vairākumu tika pieņemts lēmums mūzikas skolas siltināšanas izdevumus iekļaut pilsētas nākamā gada budžetā.