„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.6 °C
neliels lietus

„Dinaburg” pārliecinoši uzvar „Zemgali”

pixabay.com

Daugavpilī sākusies jaunā hokeja sezona, un daudz kas tajā būs pirmo reizi. Kā jau ziņojām, Latvijas Hokeja federācija pirmās līgas vietā izveidoja Junioru attīstības hokeja līgu (JAHL). Savukārt Daugavpilī nu ir jauns klubs – HK „Dinaburg”.

Lai gan nosaukums ir jauns, sejas ir tās pašas. Pilsētas komandu vada Jurijs Agureikins, kurš trenera amatā ir jau vairākas sezonas pēc kārtas. Arī sastāvs, salīdzinājumā ar pērno gadu, nav radikāli mainījies, - vairākums hokejistu palikuši klubā.

Runājot par komandas nosaukumu, jāteic, ka tāda pilsētā jau ir bijusi, tiesa, tas bija futbola klubs „Dinaburg”, kurš piedzīvoja bēdīgu galu. Jācer, ka hokeja klubs „Dinaburg” šāds liktenis ies secen.

Šogad daugavpilieši vairs nespēlē ierastajās balti zilajās formās. Tagad komandas formās dominē melnā un sarkanā krāsa ar dzelteniem akcentiem, bet uz krūtīm – liesmu iekauts „D” burts. Līdzjutējiem būs pie tā pamazām jāpierod. Pamainījies arī treneru štābs –  J. Agureikinam pievienojies Renāts Vabiščevičs, kurš ierasto sporta tērpu nu jau nomainījis pret uzvalku un kaklasaiti.

Pirmie „Dinaburg” pretinieki mājas spēlē bija „Zemgales” juniori, kuri piedzīvoja smagu sagrāvi – 13:1. Šo spēli ir grūti analizēt, jo tajā dominēja laukuma saimnieki, gūstot vārtus gan vairākumā, gan mazākumā, iepriecinot daudzos līdzjutējus.

Pēc spēles J. Agureikins sniedza ekspresinterviju, atbildot uz jautājumiem par jauno čempionātu, komandas sastāvu un spēles rezultātu.

- Vai līgas jaunais formāts ir izdevīgs Daugavpilij?

- Šī līga izveidota, lai turpinātu spēlēt jaunie hokejisti. Latvijā ir virslīga, taču 18—21 gada vecumā tajā ir grūti uzreiz iekļūt. Kur tad lai spēlē? Ne virslīgā, ne pirmajā līgā nebija vecuma ierobežojumu.

Manuprāt, tas veicinās hokeja attīstību. Kad šī ideja izskanēja, es to atbalstīju. Daugavpilij un vairākām citām reģiona ledus skolām, varbūt, izņemot Liepāju, tā ir iespēja attīstīties normālas konkurences apstākļos.

Turklāt noteikumos ir iekļauts punkts – ja pieaugušais hokejists saņem nopietnu sodu, viņš var tikt diskvalificēts uz desmit spēlēm.

- Kāpēc jau nosaukums?

- Nolēmām mainīt visu – nosaukumu, krāsas. Varbūt, sāksies jauna dzīve.

- Kāpēc šāds krāsu salikums – tas atgādina Vācijas izlasi?

- Es gan tā neteiktu. Šāds krāsu salikums ir bieži sastopams. Tas vairāk ir līdzīgs NHL klubiem.

- Ko varat teikt par šīs sezonas sastāvu? Redzējām, ka kārtējo reizi atgriezies Edgars Apelis.

- Pašlaik mūsu komandā ir tikai visi mūsu bijušie puiši un tie, kuri spēlēja iepriekš. Tā, šķiet, ir pirmo reizi, nav neviena leģionāra. Šodien laukumā bija deviņi 2002. gadā dzimušie spēlētāji. Būtībā tā ir U17 komanda.

- Kā vērtējat spēli?

- Neko daudz te nevar pateikt. Šobrīd mēs esam spēcīgāki. Turklāt zemgalieši nokavēja, tāpēc pirms došanās laukumā nepaspēja pienācīgi sagatavoties. Arī vārtsargs viņiem nemaz nepalīdzēja - tik daudz vārtu nedrīkst zaudēt. Mēs nospēlējām gana labi, turklāt šādā spēlē ir grūti kādu izcelt. Vadims Vabiščevičs iesita četrus vārtus, Kuzmenkovs izdarīja deviņas rezultatīvas piespēles. Kopumā visi „Dinaburg” spēlētāji ir malači.

- Cik gara būs sezona?

- Spēļu ir daudz, gandrīz ik svētdienu, četri apļi – 32 spēles, plus „play-off”. Turnīrs noslēgsies aprīlī.

Pilna spēles un līgas statistika - 11. septembra numurā.