„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.0 °C
apmācies

Lūgs finansējumu skolas pagalma remontam

Jūlijā komiteju apvienotajā sēdē Daugavpils novada domes deputāti devās izbraukumā uz Sventes vidusskolu. Šī brauciena iniciators bija deputāts un izglītības iestādes direktors Aleksandrs Sibircevs, kurš pastāstīja par skolas teritorijas bēdīgo stāvokli. // Foto: Aleksandrs Rube

Pēc jūlijā notikušās izbraukuma sēdes Sventes vidusskolā aktualizējies skolas pagalma pārbūves projekts. Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē 6. septembrī lemts par to, ka projekta pirmās daļas īstenošanai, kas paredz teritorijas labiekārtošanu un rotaļu laukuma izveidi, finansējums tiks meklēts, lūdzot aizņēmumu Valsts kasē.

Tiek lēsts, ka pirmā projekta kārta izmaksās 460 tūkstošus eiro. Tā kā summa ir liela un novada attīstības plānā šis projekts iekļauts kā otrā prioritāte, komitejas sēdē izskanēja šaubas, vai prasītais finansējums tiks piešķirts. Tāpat izglītības procesu tieši ietekmētu sporta laukuma atjaunošana, bet tas iekļauts nevis šajā, bet nākamajā projekta kārtā.

Laukumu iepretī skolas galvenajai ieejai plānots noklāt ar bruģi, pārējā teritorijā - klāt asfalta segumu. Ja finansējums tomēr tiks piešķirts, darbus tik un tā varētu uzsākt tikai nākamgad.