„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.2 °C
apmācies

Novadā par skolēnu pusdienām jāmaksā mazāk

pixabay.com

Daugavpils novada dome ārkārtas sēdē lemts par pašvaldības atbalsta palielināšanu 5.--9. klases skolēnu ēdināšanai. Tas nozīmē, ka Salienas vidusskolā, Špoģu vidusskolā, Vaboles vidusskolā un visās novada pamatskolās 1.-9. klases skolēniem no šī mācību gada tiek piešķirtas brīvpusdienas.

Pašvaldība palielinājusi atbalstu par 15 centiem katram skolēnam. Tā kā lielākajā daļā novada izglītības iestāžu pusdienas izmaksā līdz vienam eiro, vecākiem piemaksas nav jāveic. Izņēmums ir tad, ja skolēns vēlas ēst launagu, tas tiek piedāvāts četrās novada skolās. 1.-4. klašu skolēnu ēdināšana tiek finansēta no valsts budžeta līdzekļiem. Dažās skolās par piešķirto summu vienam skolēnam tiek piedāvātas pat trīs ēdienreizes skolā – brokastis, pusdienas un launags.

Vēl šajā mācību gadā spēkā stājušies Ministru kabineta noteikumu grozījumi, kuros pārskatīts augļu un dārzeņu, piena un piena produktu daudzums nedēļas ēdienkartē. Nedēļas ēdienkartē paredzēts samazināt kartupeļu apjomu un vairāk izmantot tādus dārzeņus kā brokoļus, ziedkāpostus, pupiņas utt. Tāpat ir jāpalielina piena produktu, piemēram, biezpiena apjoms. Ja agrāk pusdienas bērniem bija jāveido ar 700-800 kalorijām, tagad šī ēdienreize var būt no 380 līdz 800 kalorijām.