„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Ieguldījums Preiļu medicīnā

Līdz 28. septembrim medicīnas studenti var pieteikties stipendijai, ko piešķir Preiļu novada dome sadarbībā ar nodibinājumu „Viduslatgales pārnovadu fonds”.

Stipendijas pretendents var būt jebkura Latvijas novada vai pilsētas iedzīvotājs, taču pēc augstskolas pabeigšanas jaunajam mediķim ir jānostrādā Preiļu novadā tik gadus, cik gadus viņš ir saņēmis stipendiju.  

Preiļu novada domes sēdē deputāti nolēma atbalstīt medicīnas studentus šādās

nozarēs: rehabilitologs, dietologs, klīniskais psihologs, endoskopists, oftalmologs, pediatrs, anesteziologs, reanimatologs, ķirurgs, vecmāte, bērnu māsa, audiologopēds un radiologa asistents.

Pieteikumus izskatīs speciāla komisija piecu cilvēku sastāvā. Uz stipendiju var pretendēt studenti, kam sekmju vidējais vērtējums nav zemāks par 7 ballēm un kas pārvalda Latvijas valsts valodu un mācās pilna laika 1. un  2. līmeņa augstākās izglītības profesionālo vai akadēmisko studiju programmās (sākot no 2. kursa), studenti studiju specialitātē – ārstniecība (sākot no 3. kursa), kā arī maģistranti un rezidenti.

Nodibinājuma „Viduslatgales pārnovadu fonds” vadītāja Janīna Beča atzīst, ka

pērn konkurss netika sludināts, bet 2016. gadā bija septiņi stipendijas pretendenti, no kuriem pieci saņēma stipendiju.

Stipendijas apmērs var mainīties, jo ir atkarīgs no pretendentu skaita un stipendijām piešķirtās summas (katru gadu tiek piešķirta noteikta summa). 2018. gadā stipendija bija 342 eiro mēnesī klātienes studentiem un 380 eiro maģistrantūras un rezidentūras klātienes studentiem.

          Sīkāku informāciju var saņemt nodibinājuma mājaslapā www.vlpf.lv vai pašvaldības mājaslapā www.preili.lv.