„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.5 °C
apmācies

Baltkrievijas ministrs atbalsta Pāternieku loģistikas centru

kraslavasvestis.lv

Loģistikas centrs Latvijas-Baltkrievijas pierobežā Pāterniekos varētu veicināt vēl ciešāku divu kaimiņvalstu sadarbību. To atzina Baltkrievijas transporta un komunikāciju ministrs Anatolijs Sivaks, apmeklēdams Krāslavas novadu.

Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks pastāstīja, ka ministrs Latvijā uzturējās divas dienas. 6. septembrī Rīgā notika Latvijas-Baltkrievijas Starpvalstu komisijas sēde, kur Latvijas satiksmes ministrs Uldis Augulis un Baltkrievijas transporta un komunikāciju ministrs Anatolijs Sivaks, tāpat arī G. Upenieks un nozaru speciālisti sprieda, kā abas valstis varētu attīstīt transporta nozari un loģistiku starp Latviju un Baltkrieviju. „Sanāksmē tika runāts arī par Pāternieku loģistikas centra projektu, kur būs mūsdienīga infrastruktūra. Pateicoties loģistikas centram, noteikti palielināsies starptautisko pārvadājumu apjoms,” uzsvēra G. Upenieks.

Savukārt 7. septembrī Baltkrievijas transporta un komunikāciju ministrs, ierodoties Krāslavas novadā, jau klātienē iepazinās ar Pāternieku robežkontroles punktu un loģistikas centra būvniecības teritoriju. A. Sivaks pauda atbalstu projektam un teica, ka par šo projektu informēs Baltkrievijas valdību, pastāstīja G. Upenieks.

Tāpat Krāslavas novada pašvaldība ir uzaicināta prezentēt Pāternieku loģistikas centra projektu Transporta un loģistikas izstādē, kas notiks oktobra sākumā Minskā (Baltkrievija).