„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+10.2 °C
apmācies

Latgali pārstāvēja Latvijas dienās Polijā

Publicitātes foto

9. septembrī Polijas pilsētā Oroņsko ikgadējā festivāla „Pārsteidzošs rudens sākums” ietvaros notika Latvijas simtgadei veltīta diena „Es esmu Latvija”, kurā piedalījās arī Latgales pārstāvji, informē Rēzeknes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Diāna Selecka.

Latgales amatnieki veidoja tematisko ciemu, kurā apmeklētāji iepazina audēja, podnieka, rotkaļa, rokdarbnieka, kokapstrādes, ādas apstrādes kalēja arodus un kulinārā mantojuma meistaru prasmes, iepazinās ar Tūrisma informācijas centru piedāvājumu, iegādājās amatnieku izstrādājumus, degustēja un iegādājās kulinārā mantojuma produkciju, klausījās latgaliešu tautasdziesmas Preiļu novada folkloras kopas „Rūtoj” sniegumā.

Latgales pārstāvju vizīti pēc Latvijas vēstniecības Polijā ielūguma ar pašvaldību atbalstu organizēja Latgales reģiona Tūrisma asociācija „Ezerzeme”.

Latvijas vēstnieks Polijā Edgars Bondars atzina, ka Latgale ir Polijai vēsturiski tuvs reģions, tāpēc ir vēlme padarīt Latviju un Latgali pievilcīgāku poļu tūristiem.

Pusgada laikā ir bijuši vairāki pasākumi, lai tuvinātu Latgali un Poliju. Jūnijā Varšavā notika vēstniecības svētki, kurā piedalījās Latgales amatnieki, augustā Latgalē viesojās Polijas žurnālistu grupa.