„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
neliels lietus

„Latgols” sāk sezonu ar uzvaru

Aizvadītajās brīvdienās sākās Latvijas handbola čempionāts un notika četras spēles. Handbola balsts Latgalē ir Ludza, kuru jau daudzus gadus pārstāv SK „Latgols”.

Sezonas pirmajā spēlē tikās virslīgas otrās un trešās vietas ieguvēji – Rīgas „Celtnieks” un Ludzas „Latgols”.

Šajā spēlē uzvarēja „Latgols” – 32:30 – daudziem tas bija pārsteigums. Sākotnēji par spēles favorītu tika uzskatīts galvaspilsētas klubs, jo pirms tam „Celtnieks” uzvarēja Rīgas kausa izcīņā – tas ir galvenais pirmssezonas turnīrs Latvijā. Turklāt komandai jāstartē arī Eiropas kausu izcīņā, tāpēc „Celtnieks” pirms sezonas ievērojami pastiprināja sastāvu.

Komandā „Latgols” palikuši galvenie vārtu guvēji – Normunds Seņkāns un Jānis Pavlovičs, kuri arī šajā spēlē demonstrēja lielisku sniegumu. Normunds guva 13 vārtus, bet Jānis – 12. Taču Ludzas klubu pametuši jaunie spēlētāji – Guntis Piļpuks nesen pārcēlās uz Dāniju, bet Armands Usāns pārstāvēs pašreizējo čempionu – Dobeles „Tenax”.

Taču, neskatoties uz to, Latgales klubs iesāka sezonu ar uzvaru, sagādājot vilšanos rezultāta prognozētājiem.

Komanda „Latgols” ar šādu nosaukumu Latvijas virslīgā spēlē kopš 2006. gada, līdz 2011. gadam ludzānieši ne reizi nav iekļuvuši pirmajā trijniekā, bet pēc tam divreiz kļuva par čempioniem (2012. un 2013. gadā). Vēlāk klubs „Latgols” trīsreiz izcīnījis trešo vietu (2014., 2017. un 2018. gadā).


Foto: GL Sports Photography