„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+11.5 °C
apmācies

Ruģeļu pludmale varētu kļūt pievilcīgāka

daugavpils.lv

Pēc Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieka Jāņa Dukšinska iniciatīvas, Pilsētbūvniecības un vides komisija izskatīja Ruģeļu pludmales un ūdenskrātuves labiekārtošanas iespējas. Pašvaldībai pieder tikai daļa ūdenskrātuves piekrastes zonas – tās labais krasts. Tā ir iecienīta pilsētnieku atpūtas vieta, turklāt šeit ir interesanta ainava. Taču pašlaik Ruģeļu pludmale neatbilst atpūtas zonas prasībām – tur atrodas neliels bērnu rotaļu laukums, viena piknika vieta un viena biotualete.

Daugavpils domes ainavu arhitekte Anna Semjonova iesniedza komisijai aptuveni pludmales pārveides plānu. A. Semjonova atzīmēja, ka tā ir gleznaina vieta, tāpēc pašvaldībai vien jāakcentē tās skaistums un jālabiekārto, lai pilsētas iedzīvotāji tur varētu ērti atpūsties. Teritorijas pārveides plānā, iespējams, tiks iekļauta skatu torņa vai platformas celtniecība, kā arī bērnu rotaļu trases vai interaktīvi rotaļu laukumi. Paredzēts izveidot sporta zonu un kempingu, tam var izmantot zonas, kas atrodas pie sporta bāzes.

Šo teritoriju plānots attīstīt pakāpeniski, pārlieku nenoslogojot pilsētas budžetu. Sākumā tiks ierīkoti piebraucamie ceļi un autostāvvietas.