„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Uzsākta „Augšdaugavas” dabas aizsardzības plāna izstrāde

Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Daugavpils un Krāslavas novada domi sāk dabas aizsardzības plāna izstrādi aizsargājamo ainavu apvidum „Augšdaugava”. Šis projekts jāīsteno divu gadu laikā, tostarp rīkojot arī dažādus zinātniskus un informatīvus pasākumus.

Aizsargājamo ainavu apvidus „Augšdaugava” dibināts 1990. gadā, tā ir „Natura 2000” teritorija ar kopējo platību 52 098 ha, taču tai joprojām nav sava aizsardzības plāna, kam būtu likumīgs spēks.

Savukārt dabas parkam „Daugavas loki”, kas ietilpst šajā zonā, ir šāda juridiskā bāze. Lai precīzi noteiktu visus ierobežojumus un atļaujas, tuvākajos gados „Augšdaugavas” teritorijā strādās Latvijas Universitātes Bioloģijas institūta zinātnieki, kā arī Daugavpils Universitātes speciālisti.

Daugavpils novada domes Dabas resursu nodaļas vadītāja Jolanta Bāra atzīmē, ka dabas aizsardzības plāna izstrādei būs daudz kopīga ar teritorijas plāna veidošanu, -- tiks veikta kartēšana un dabas vērtību apzināšana, izmantoti projekta „Dabas skaitīšana” biotopu izpētes dati. Sabiedriskā apspriešana notiks pēc diviem gadiem, kad būs sagatavots plāns melnraksts.

Plāna izstrādātāji aicina uzņēmējus, zemniekus, zemes īpašniekus un  visas ieinteresētās personas piedalīties semināros, kuri būs veltīti šim jautājumam:

 

25. septembrī pl. 12.00 Naujenē, Skolas ielā 6 (dzimtsarakstu nodaļas zālē);

25. septembrī pl. 16.00 Červonkas pilī;

26. septembrī pl. 16.00 Krāslavas novada domē.