„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.8 °C
apmācies

N. Rancāna balvai pieteikti 15 nominanti

Latgaliešu kultūras biedrība

Šogad Nikodema Rancāna konkursam pieteikti 15 nominanti. Konkursa žūrija vērtēs pretendentus piecās nominācijās, bet konkursa rezultāti tiks paziņoti noslēguma pasākumā 23. septembrī Preiļos, informē konkursa koordinatore Ilga Šuplinska.

Nikodema Rancāna balva iedibināta 2015. gadā par godu izcilajam Latgales sabiedriskajam darbiniekam, garīdzniekam un pedagogam N. Rancānam. Konkursa mērķis – celt skolotāja izglītības prestižu, pievērst plašāku sabiedrības uzmanību latgaliskajām vērtībām.

Šogad atsevišķa nominācija izsludināta arī pirmsskolas iestāžu darbiniekiem.  

Finansiāli pasākumu atbalsta Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija, Preiļu, Ludzas, Viļakas, Balvu, Līvānu, Rēzeknes pašvaldība un Latgaliešu kultūras biedrība. Piedalīties pasākumā aicināti iepriekšējo konkursu dalībnieki un ikviens interesents. Kā ierasts, Latgales skolām, muzejiem un bibliotēkām tiks dāvināti jaunākie izdevumi.