„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Līvānos ar tekstildarbiem viesosies grāmatu ilustratore

21. septembrī J. Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas Izstāžu namā pazīstama grāmatu ilustratore un tekstilmāksliniece Iveta Vecenāne vadīs tekstildarbnīcu un atklās savu tekstildarbu izstādi.

Izstādes koordinatore skolotāja Rita Semeiko pastāstīja, ka meistardarbnīcā, kas sāksies pl. 12.00, taps dekors. Interesenti varēs ne tikai vērot, kā māksliniece strādā, bet arī iztaujāt viņu par dažādām tēmām. Pēc tam pl. 17.30 māksliniece prezentēs izstādi „Dīva duga” (varavīksne -- latgaliešu val.), kurus varēs aplūkot Izstāžu namā līdz 5. oktobrim par brīvu. 

Iveta Vecenāne (1962) ir Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas un Latvijas Mākslas akadēmijas absolvente un mākslas maģistre. Viņa darbojas ne tikai gobelēnu mākslā, bet arī tērpu dizainā, grāmatu ilustrēšanā, rakstniecībā, kā arī glezno uz zīda. Iveta Vecenāna pazīstama kā grāmatu sērijas par vectētiņu Antontiņu autore un ilustratore. Grāmata „Vectētiņš Antontiņš un mēs” 2009. gadā bija nominēta Jāņa Baltvilka balvai.  Turklāt māksliniece ir arī postfolkloras grupas „Iļģi” un etnodžeza grupas „Patina” kompaktdisku dizaina autore.

Izstādēs piedalās no 1986. gada, un šogad I. Vecenānes darbus iepazina Ķīnas, Austrijas, Francijas, Apvienoto Arābu Emirātu mākslas cienītāji.