„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+13.5 °C
apmācies

Sicīliešu modernā mūzika Daugavpilī

Piektdien, 21. septembrī, plkst. 18:00 VII Mūzikas un mākslas festivāla „Daugavpils ReStArt 2018” ietvaros St. Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā notiks sicīliešu elektronikas komponista un improvizatora Valerio Trikoli (Valerio Tricoli) darba pirmatskaņojums, kas ir arī kā noslēdzošais pasākums koncertsērijā „Skaņu Meža jaundarbi Latvijas simtgadei”.

Valerio Trikoli (Valerio Tricoli) ir Minhenē dzīvojošs sicīliešu komponists, skaņu mākslinieks, improvizators, producents, skaņu inženieris un kurators, kura primārā interese radošajā darbībā ir apvienot tā dēvēto konkrēto mūziku un konceptuālas pieejas skaņai ar radikāliem novērojumiem par to, kā realitāte, virtuālā dimensija un atmiņa savstarpēji mijiedarbojas caur skaņu. Priekšnesumos mākslinieks visbiežāk izmanto lenšu magnetofonu, kasešu rakstītājus, sintezatorus, mikrofonus un gaismas efektus, radot akustiski iespaidīgas un misticisma noskaņu piesātinātas skaņu kolāžas. Trikoli ierakstus izdod tādas respektētas eksperimentālās mūzikas izdevniecības kā PAN un Entr’acte.

Koncertsērijā „Skaņu meža jaundarbi Latvijas valsts simtgadei” ir trīs koncerti ar pirmatskaņojumiem – pasaules līmeņa avangarda mūzikas jaundarbi trijos hrestomātiskos avangarda mūzikas žanros (brīvā improvizācija, laikmetīgā mūzika un elektroakustiskā mūzika). Katrs no trim projekta jaundarbiem ir atskaņots citā Latvijas pilsētā – Jelgavā, Liepājā un Daugavpilī. Šis ir trešais un noslēdzošais pasākums.. Trikoli simtgades projekta ietvaros ir radījis jaunu elektroniskās mūzikas kompozīciju.

Projekts tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas „Latvijai – 100”, “Artilērijas pagrabu” un VII Mūzikas un mākslas festivāla “Daugavpils ReStArt 2018” atbalstu.