„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+4.7 °C
apmācies

Aizturēja vīrieti par cigarešu ievešanu

pexels.com

19. septembrī Daugavpils novadā par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu aizturēts viens Latvijas pilsonis, kurš nelikumīgajā nodarbē pieķerts jau ne pirmo reizi, un izņemti 60 tūkstoši cigarešu ar Baltkrievijas akcīzes markām, informē Latvijas robežsardze.

Pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, Naujenes pagastā, aptuveni 150 metrus no dzelzceļa pārbrauktuves, robežsargi aizturēja kādu vīrieti ar vairākiem cigarešu saiņiem. Kopumā notikuma vietā tika izņemti 60 000 cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Jāatzīmē, ka 1998. gadā dzimušais vīrietis vairākkārtīgi pieķerts atrodamies pierobežas joslā bez speciālās caurlaides, turklāt saistībā ar cigarešu nelikumīgu apriti viņš robežsargu redzes lokā nonācis jau otro reizi, proti, pērn septembrī vīrietis tika aizturēts Tabores pagastā un pret viņu un vēl četriem līdzdalībniekiem tika uzsākts kriminālprocess par cigarešu nelikumīgu apriti personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Šoreiz kriminālprocess uzsākts par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu, kas izdarīts ievērojamā apjomā. Vīrietis atzīts par aizdomās turēto un viņam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.