„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Pensionāri pabalstus saņems arī turpmāk

pexels.com

2018. gada 1. oktobrī tiks indeksētas pensijas, kuras nepārsniedz 380 eiro. Tādējādi pensijas vidējais apmērs Latvijā pieaugs par aptuveni 18 eiro, savukārt maksimālais pieaugums būs 27,50 eiro. Tādējādi pēc indeksācijas dažas pensijas var pārsniegt slieksni, kurš agrāk nodrošināja iespēju saņemt dažus sociālās palīdzības veidus.

Sakarā ar to Daugavpils domes deputāti nolēma paaugstināt ienākumu „robežu” katram ģimenes loceklim, kas ļaus pretendēt uz maznodrošinātā statusu.

Daugavpils pensionāri joprojām var izmantot visus pašvaldības piešķirtos pabalstus un atvieglojumus, jo ienākumu slieksnis, no kura pensionārs var pretendēt uz pabalstu, no 27,50 eiro tiks paaugstināts līdz 30 eiro. Piemēram, ja līdz 1. oktobrim, lai saņemtu apkures pabalstu, ienākumam uz katru ģimenes locekli (divi pensionāri) nedrīkstēja pārsniegt 345 eiro, tagad tas nedrīkst pārsniegt 375 eiro.

Jāatzīmē, ka pensiju indeksācijā pirmo reizi tiek ņemts vērā darba stāžs, ne tikai inflācija un vidējās darba algas pieaugums valstī.