„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.5 °C
apmācies

Latgalē saistībā ar vēja postījumiem ugunsdzēsēji saņēma 12 izsaukumus

pixabay.com

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.septembra plkst. 6.30 līdz 27.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales reģiona brigāde saņēma 18 izsaukumus – vienu uz ugunsgrēka dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem.

Vakar plkst. 16.06 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Nagļu pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva dzīvoklī dega grīda 0,5m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 16.56.

Aizvadītajā diennaktī saistībā ar vēja radītiem postījumiem ugunsdzēsēji glābēji Latgalē saņēma 12 izsaukumus. 11 no izsaukumiem bija saistīti ar vējā nolauzto koku novākšanu no ceļa braucamās daļas, bet viens ar to, ka vējš ēkai bija atrāvis no jumta skārda gabalu.

Kopumā aizvadītajās trijās diennaktīs visā Latvijā VUGD saņēma 153 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 130 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.