„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.8 °C
apmācies

Balsot varēs ar vēlētāju apliecību

cvk.lv

Tie Latvijas balsstiesīgie iedzīvotāji, kuri šobrīd kā savu vienīgo personu apliecinošo dokumentu izmanto personas apliecību (eID) vai kuru pasei beidzies derīguma termiņš, 13. Saeimas vēlēšanās var piedalīties, pases vietā izmantojot vēlētāju apliecību.

Vēlētāja apliecība nodrošina vēlētāju uzskaiti 13. Saeimas vēlēšanās. Balsojot ar vēlētāja apliecību, tajā izdara spiedogu par dalību vēlēšanās, un tā jāatdod vēlēšanu iecirkņa komisijai. Vēlētāja apliecība ir derīga, uzrādot to kopā ar Latvijas pilsoņa personas apliecību.

Vēlētāju apliecības var saņemt līdz 6. oktobrim bez maksas tajā Pilsonības un migrācijas pārvaldes (PMLP) nodaļā,  kurā personai izsniegta personas apliecība. Lai saņemtu vēlētāja apliecību, ir jāuzrāda personas apliecība. Saskaņā ar PMLP datiem, vēlētāju apliecības tiks izgatavotas nedaudz vairāk nekā 60 tūkstošiem balsstiesīgo iedzīvotāju.

PMLP vēlreiz aicina balsstiesīgos Latvijas iedzīvotājus pirms 13. Saeimas vēlēšanām, kuras notiks šī gada 6. oktobrī, laikus pārbaudīt, vai vēlēšanu dienā būs derīga pase. Pēc PMLP datiem, no septembra līdz vēlēšanu dienai pases derīguma termiņš beigsies 2336 Latvijas pilsoņiem.