„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+4.3 °C
apmācies

„Latgales vārtu” jaunā vizītkarte

Reklāmas materiāls // Foto: Aleksandrs Rube

Līvāni vēsturiski vienmēr ir uzskatīti par „Latgales vārtiem” – vietu, kurš ceļotājs nonāk jaunā reģionā un viņu apņem īpaša gaisotne. Tāpēc ikviens, kurš būvēja vai atjaunoja ēku, kas atrodas pie pilsētas robežas, braucot no Rīgas puses, juta īpašu atbildību. Tādas pat jūtas šogad pārņēma SIA „Astarte-Nafta” pārstāvjus, kuri noteica sev uzdevumu – pilnībā modernizēt degvielas uzpildes staciju (DUS) Rīgas ielā 312.

Līvānu degvielas uzpildes stacijai jau sen bija nepieciešama renovācija, turklāt bija jāpaaugstina tās drošības līmenis. Paveikt šo uzdevumu palīdzēja Jēkabpils celtnieki – uzņēmums „Jēkabpils PMK”, kuri pabeidza būvdarbus nepilnos astoņos mēnešos (februāris – septembra sākums). Pateicoties pārdomātam plānam, stacijā pilnībā nomainīta sūkņu un attīrīšanas sistēma, mērierīces, degvielas rezervuāri, kuri tagad atrodas pazemē, kā arī citi elementi. Lai uzlabotu DUS ekoloģiskās drošības līmeni, tika paveikts liels darbs, jo viens no uzņēmuma „Astarte-Nafta” darbības stūrakmeņiem ir „zaļā domāšana”. Stacijā būtiski paplašināta kafejnīcas zona, un tagad autobraucēji var atpūsties mājīgā un plašā telpā.

Līvānu „Astarte-Nafta” stacijas bonus ir elektromobiļu uzlādes punkts, kuru nesen ierīkoja Ceļu satiksmes un drošības direkcija. Atšķirībā no daudzām citām vietām, šeit elektromobiļa īpašnieks var siltā telpā mierīgi nobaudīt kafiju un svaigas maizītes, jo viņam nav pastāvīgi jānovēro savs transportlīdzeklis. Kvalitātes un pakalpojumu latiņa visā kompleksā ir augsta, jo tieši tādai arī jābūt degvielas uzpildes stacijai mūsdienu Latvijā.

„Jaunā, skaistā un sakoptā vieta ir lieliska dāvana pilsētai,” stacijas atklāšanā atzīmēja Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle,” tā ir vēl viena laba gan Līvānu, gan visa reģiona vizītkarte. Neapšaubāmi, tieši šādam ir jābūt pirmajam iespaidam, iebraucot „Latgales vārtos” no galvaspilsētas puses.”

Lentīti pārgrieza Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle un SIA „Astarte-Nafta” valdes priekšsēdētājs Ojārs Karčevskis

Jāatzīmē, ka SIA „Astarte-Nafta” izveidojusi pilsētā 11 darba vietas, un tas pozitīvi iespaido vietējo darba tirgu. Vietējo darbinieku un speciālistu, tostarp celtnieku, piesaistīšana ir ierasta uzņēmuma „Astarte-Nafta” prakse, kura pārstāvji domā ne tikai par peļņu, bet arī saviem cilvēkiem.

Neskatoties uz auksto un vējaino laiku, degvielas uzpildes stacijas atklāšana 26. septembrī noritēja draudzīgā un sirsnīgā gaisotnē. Partneri, Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas pārstāvji un citas ieinteresētas personas ne tikai apsveica un teica laba vēlējumus, bet arī pasniedza simboliskas dāvanas. DUS atklāšanā uzstājās Līvānu Kultūras nama folkloras kopa „Turki”, kā arī notika velomotošovs. Tā kā stacijas atklāšana notika Dzejas dienu mēnesī, pasākumā daudz kas tika pateikts dzejā.

„Ņems, kas atdos, veiks, kas zaudēs, Pastāvēs, kas pārvērtīsies,” ar šo Raiņa lugas „Zelta zirgs” frāzi SIA „Astarte-Nafta” valdes priekšsēdētājs Ojārs Karčevskis vēra jaunās stacijas durvis, „šeit tik tiešām ir notikusi īsta pārvērtība. Mēs esam ļoti pateicīgi visiem, kuri piedalījās šajā lielajā darbā. Laipni lūdzam!”


SIA „Astarte-Nafta” ir viens no lielākajiem Latvijas nacionālajiem degvielas tirgotājiem ar 100% Latvijas kapitālu un viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Zemgalē. Uzņēmums mazumtirdzniecības un vairumtirdzniecības jomā strādā kopš 1991. gada. „Astarte” īpašumā ir akcīzes preču noliktava, Servisa bāze un 29 degvielas uzpildes stacijas. Uzņēmumā strādā aptuveni 290 darbinieki. Degvielu (95 E5 markas benzīnu, 98 markas benzīnu, dīzeļdegvielu, dīzeļdegvielu SUPER,  dīzeļdegviela lauksaimniecības produkcijas ražotājiem (LPR)) piegādā Lietuvas naftas uzņēmums „Orlen Lietuva”, biodīzeļa piegādi veic BIO VENTA, autogāze piegādi veic INTERGAZ un Latvijas Propāna GĀZE (LPG). Produkciju uz līguma pamata iegādājas arī daudzas Latvijas pašvaldības.

Komentāri

28.09.2018 11:56
Zitiņa no Latgales
Prieks, ka Latgalē ir parādījusies vēl viena jauka un sakārtota vieta, kur būs patīkami uzpildīties un izlocīt kājas no garā ceļa. Lai jums viss izdodas un vienmēr pilns ar klientiem!