„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
daļēji mākoņains

Rīgas ielas zvaigžņu stunda

Jeļena Čursina

Jau piekto gadu festivāla „ReStArt” ietvaros tiek svinēti Rīgas ielas svētki. Šogad to tēma bija „Zvaigznes par zvaigznēm”.

Pasākumi sākās, iestājoties krēslai, laikā, kad debesīs iemirdzas zvaigznes, kā arī krāšņāk izskatās ēku izgaismojums un citi gaismas efekti.

Svētkos ikviens Daugavpils iedzīvotājs varēja atrast sev nodarbi pēc sirds patikas, jo Rīgas ielā atradās daudzas un dažādas darbnīcas. Mākslas studija „Putra”, mācot visiem interesentiem linogravīras pamatus, veidoja krāšņu zvaigžņotu burvju trauka attēlu. Kā teica studijas vadītāja Oksana Vronska, bērni, kuri atnāk uz studiju, ir mazliet ierāvušies sevī un negrib atvērties, „sēž gluži kā džini pudelē”, taču pakāpeniski, radoši darbojoties, viņi kļūst atbrīvotāki un atklāj savus talantus.

Likt lietā savu māksliniecisko potenciālu piedāvāja arī Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola radošajā kvartālā, kur ikviens varēja apstāties pie molberta un gleznot. Savukārt vienai no Galaktikas zvaigznēm – Saulei, bija veltīta videoprojekcija uz strūklakas Dubrovina parkā. Tā tiek veidota Latvijas simtgadei veltītā festivāla „Latvijas Goda aplis” ietvaros un saucas „Saules gada rits”.

Šogad Rīgas ielas svētkos varēja sastapt arī vietējās zvaigznes -- klauna Koko, Katrīnu I, savukārt parkā pastaigājās pats Pāvels Dubrovins. Ar saviem priekšnesumiem apmeklētājus iepriecināja arī mūsdienu Daugavpils zvaigznes – mūzikas kolektīvi un dziedātāji.

Rīgas ielas svētkos jau tradicionālo retro automašīnu demonstrāciju papildināja sacīkšu mašīnas un motocikli. Tehnikas izstādi papildināja arī Vienības laukumā izvietotie lidaparāti. Vairākumam iedzīvotāju svētki sagādāja jaukas emocijas un iespaidus, pasākumu vien nedaudz pabojāja lietainais un aukstais laiks. Turklāt svētkos iejaucās arī priekšvēlēšanu sacensība – politisko partiju pārstāvji kārtējo reizi izmantoja masu pasākumu „neuzkrītošas” politiskās reklāmas nolūkos.