„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+0.1 °C
apmācies

Sporta drāmas Daugavpils trekā

Junioru goda pjedestāls (no kreisās): Oļegs Mihailovs, Artjoms Trofimovs un Elvis Avgucevičs // Foto: Sergejs Kuznecovs

Pētot Latvijas spīdveja čempionāta dalībnieku sarakstu, šķita, ka aizraujošas sacīkstes nav gaidāmas. Turnīrā piedalījās galvenokārt Baltijas līgas juniori, kuriem nepieciešama sacensību pieredze, un sezonas beigās ir lieliska izdevība šim mērķim pieteikties dalībai Latvijas čempionātā.

Jāatzīmē, ka Latviju pārstāvēja desmit spīdvejisti. Šis čempionāts tiešām vairāk atgādināja Latvijas mēroga sacīkstes, jo startēja ne tikai Daugavpils sportisti. Spīdvejisti trenējas Rīgā, „Lokomotīves” sastāvā ir Ilūkstes un Krāslavas puiši.

No 16 dalībniekiem no junioru vecuma „izauguši” tikai trīs sportisti – Kjasts Puodžuks, Jevgeņijs Kostigovs un Vadims Tarasenko. Par šī čempionāta favorītu tika uzskatīts Kjasts, jo Maksims Bogdanovs ārstē rokas traumu, bet Andžejs Ļebedevs startēja sacensībās Polijā.

Pirmajās braucienu sērijās Kjasts apliecināja savu favorīta statusu, lai gan izskanēja  viedoklis, ka nākamais čempions varētu būt Oļegs. Sacensībās starp līderiem bija arī J. Kostigovs un Artjoms Trofimovs.

Rezultātā viss minētais četrinieks piedalījās 20. braucienā, kurā katram bija iespēja kļūt par  Latvijas čempionu. Pirms šī starta Kjastam bija 12 punkti, Oļegam – 11, Artjomam – 10, Jevgeņijam – 12. Spīdvejisti finišēja šādā secībā – A. Trofimovs, O. Mihailovs, J. Kostigovs un K. Puodžuks. Tādējādi pirmajiem trim bija vienāds punktu skaits – 13, un līdzjutējus gaidīja „saldais ēdiens” -- brauciens, kurā puiši cīnīsies par čempiona titulu. Diemžēl K. Puodžuks cīņā par ceturto valsts čempiona titulu neiesaistījās.

Lielo spriedzi startā neizturēja O. Mihailovs – pāragrs starts un, kā rezultāts, -- Latvijas čempionāta bronza un sudrabs junioru ieskaitē. Atkārtotā brauciena startā veiksmīgāks bija A. Trofimovs. Divus apļus viņš „atvairīja” J. Kostigova uzbrukumus, kurš ne mirkli netaisījās atkāpties. Rezultātā Jevgeņijs tomēr atrada iespēju apdzīt Artjomu, izcīnot uzvaru un savu pirmo čempiona titulu.

Taču A. Trofimovs pārāk neskuma – šajā braucienā viņš piedalījās, jau būdams junioru čempions, turklāt vēl izcīnīja valsts čempionāta sudraba godalgu. Turklāt arī junioru sacensībās risinājās spraiga cīņa – par bronzu sacentās Ernests Matjušonoks, Elvis Avgucevičs un Dāvis Kurmis, savukārt pēc starta savā starpā cīkstējās Elvis un Ernests.

Krāslavietis E. Matjušonoks bija vadībā visu braucienu, taču finiša posmā norisinājās īsta sporta drāma – kad līdz finišam bija atlicis mazāk par 10 metriem, uz mirkli „ieķīlējās” Ernesta motocikls, un ar to pietika, lai Elvis izcīnītu bronzu.

Pilnu rakstu lasiet 28. septembra numurā.