„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.1 °C
apmācies

Cietoksnī atvērta radošā darbnīca

Jeļena Čursina

Daugavpilī, Komandanta ielā 2, atvērta radošā darbnīca, kur nodarbības vadīs māksliniece Ingūna Levša.

Par sava darba pamatvirzienu Ingūna uzskata nevis vienkārši mācību procesu, bet gan tā rezultātu. „No meistarklases cilvēkam jāpaņem līdzi gatavs darbs, savas radošās darbības rezultāts, kuru viņš varētu uzdāvināt tuviniekiem vai draugiem, vai arī izrotāt savu mājokli,” saka māksliniece.

Darbnīcas atrašanās  vietu Ingūna nav izvēlējusies nejauši. Dzīvojot un strādājot Salacgrīvā, māksliniece rīkoja savu darbu izstādes visā Latvijā, tostarp arī Marka Rotko mākslas centrā. Tāpēc par Daugavpili un cietoksni viņa zināja ne tikai pēc nostāstiem, un, plānojot pārcelties uz šejieni, Ingūnai jau bija skaidrs, kurā pilsētas daļā ir  vislabāk strādāt un radīt.

Vēlēšanās izveidot radošo darbnīcu pieaugušajiem Ingūnai radās pēc tam, kad viņa vairākkārt dzirdēja runājam par to, ka pieaugušajiem, atšķirībā no bērniem, ir maz skolu un darbnīcu, kur viņi varētu attīstīt savus talantus. Lai gan pieaugušie bieži saka „Es neprotu”, „Es nespēju”, „Pēdējo reizi zīmēju skolā”, Ingūna uzsver, ka, tajā pat laikā, cilvēkiem ir vēlēšanās kaut ko radīt pašu rokām, un viņi vēlas zīmēt. I. Levšas darbnīcā apmeklētāji var darboties vairākās mākslas jomās. Noteiktās dienās darbnīcas saimniece rīkos dažādas meistarklases: sestdienās – sietspiedes apdrukas nodarbības, otrdienās un ceturtdienās varēs gleznot ar eļļas vai akrila krāsām, trešdienās notiks cianotipijas (fotogrāfiju pārnešana uz auduma) nodarbības.