„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Dagdā ierīkota jauna autostāvvieta

Publicitātes foto

Dagdā pie Veselības un sociālo pakalpojumu centra (VSPC) „Dagda” pabeigta jaunas autostāvvietas būvniecība. Tā ierīkota gada laikā, būvdarbus veica uzņēmumi „Austrumu būvnieks” (Varakļāni) un „VTV 14” (Dagdas novads) par Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un pašvaldības finansējumu 73 738 eiro. Autostāvvieta ir izklāta ar bruģi, aprīkota ar ietvi, solu, „gulošo policistu” un laternu apgaismojumu.

VSPC „Dagda” vadītājs Andris Badūns atminējās, ka iepriekš gan darbinieki, gan pacienti automašīnas novietoja pagalmā vai uz ielas, kas ir diezgan šaura. Turklāt gar ielu nav trotuāra, līdz ar to cilvēki, izkāpuši no auto, pārvietojās par braucamo daļu un apdraudēja sevi. Ja pagalms bija pilns ar transportu, tad bija apgrūtināta piekļuve centram.

Jaunā autostāvvieta ļauj novietot automašīnu drošā vietā gan cilvēkiem ar kustību traucējumiem, gan ģimenēm ar bērniem. 

Pašvaldība jau iepriekš VSPC bija atjaunojusi virtuves aprīkojumu, apkures sistēmu un āra apgaismojumu centra teritorijā.