„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.3 °C
neliels sniegs

Latvijai dāvina Dvietes muižu

Madara Pavlovska

13. oktobrī Dvietē notiks labdarības pasākums „Sirds dziesma Latvijai”.

Biedrības „Dvietes vīnogas” pārstāve Vanda Gronska pastāstīja, ka, tuvojoties Latvijas 100. dzimšanas dienai, dvietieši sarūpēja īpašu dāvanu - atjaunoto Dvietes muižu.

„Četros gados ar ES un Ilūkstes novada pašvaldības finansējumu esam paglābuši Dvietes muižu no bojāejas. Esam uzlikuši jaunu jumtu, nostiprinājuši pamatus, atjaunojuši fasādi, logus un āra durvis,” uzsvēra V. Gronska.

Labdarības pasākumā varēs ziedot naudu citiem darbiem - Dvietes muižas grīdu nomaiņai, jaunai ūdensapgādes sistēmai un elektroinstalācijai, kā arī krāšņu atjaunošanai.

Dvietes muiža ir jauns tūrisma objekts, kuru apmeklējot, var uzzināt Dvietes grāfu dzīves gaitas, padarboties zīmēšanas telpā, arī vizināties ar laivu Dvietes muižas parka dīķī. Dvietes muižas atjaunotāja biedrība „Dvietes vīnogas”  jau vienojusies ar vairākām skolām un organizācijām  par vasaras plenēru un radošo darbnīcu norisēm Dvietes muižā, teica V. Gronska.