„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+4.2 °C
apmācies

Normunds Ivzāns ir labākais soļotājs pasaulē

lpr.gov.lv

Preiļu soļotājs Normunds Ivzāns Pasaules veterānu čempionātā, kas notika Spānijas pilsētā Malagā, saņēma pasaules labākā vieglatlēta titulu nominācijā „Soļošana”.

Vieglatlēts pastāstīja, ka balva piešķirta par stabilu sniegumu pēdējos 7 gadus, proti, Normunds pasaules mačos ir spēcīgāko soļotāju trijniekā. „Pasaules čempionāti 5 - 10 gadu griezumā apliecina, ka sporta veterāni veiksmīgi tur līdzi profesionālajiem sportistiem, tātad veterāni trenējas ļoti nopietni. Vienīgi mums objektīvu iemeslu dēļ ir lielāka gadu nasta,” atzina Normunds.

Preiļu sportists arī šajā pasaules čempionātā pierādīja, ka soļošanā ir nostiprinājies starp Meksikas, Spānijas, Kanādas valstu vieglatlētikas līderiem, jo viņš izcīnījis 2 vicečempiona titulus 5 km un 10 km soļošanā, kā arī ierindojies piektajā vietā 20 km soļošanā. Pēdējā disciplīna iekrita sacensību izskaņā, tāpēc jutās nogurums, līdz ar to medaļas izpalika. Tomēr viņš jūtas gandarīts par vietu labāko sešiniekā, jo pasaules čempionātā uz medaļām pretendēja vairāk kā 10 000 sportisti, tostarp 600 ASV vieglatlēti.