„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+0.5 °C
neliels sniegs

Cietoksnī būvē plašu autostāvvietu

Jauno autostāvvietu varēs izmantot uzņēmēji, iedzīvotāji un tūristi // Foto: Aleksandrs Rube

Vaļņu ielā, pie Aleksandra vārtiem, top jauna autostāvvieta, kuru varēs izmantot gan komersanti, gan privātpersonas. Tā aizņems gandrīz hektāru, šeit varēs novietot gan kravas, gan vieglos automobiļus.

Darbus objektā veic SIA „Binders”, savukārt projektu izstrādāja Jēkabpils speciālisti – SIA „SKA Projekts”, bet būvuzraudzību veic SIA „Rem Pro”. Saskaņā ar līgumu, būvdarbi jāpabeidz desmit mēnešu laikā (darbi uzsākti augustā). Tie notiek Daugavpils cietokšņa rūpniecības un noliktavu zonas labiekārtošanas projekta ietvaros, tajā ietilpst arī braucamās daļas, piebraucamo ceļu remonts un paplašināšana, apgaismojuma uzstādīšana, veloceliņu ierīkošana, lietus ūdens kanalizācijas izbūve un citi uzlabojumi posmā no Odu līdz Vaļņu ielai. Projekta kopējās izmaksas ir 1,1 miljons eiro, tostarp 85% sedz Eiropas Reģionālās attīstības fonds finansējums.