„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.0 °C
apmācies

„Daugavpils” izvirzās līderpozīcijā

Viens no Sedrika neveiksmīgajiem uzbrukumiem. Šajā kārtā futbolists guva divus vārtus, čempionātā pretinieku vārtos ieraidījis 18 bumbas un ir līgas trešais labākais vārtu guvējs // Foto: Sergejs Kuznecovs

Komanda „Daugavpils/Progress” ne gluži bez kaimiņu – rēzekniešu – palīdzības no savas pierastās otrās vietas pakāpusies uz pirmo pozīcija.

Sezonas lielāko daļu daugavpilieši atradās otrajā vietā. Dažās beidzamajās kārtās „Daugavpils” un „Tukuma” futbolistus šķīra divi punkti, savukārt aizvadītajās brīvdienās notikumu gaita bija labvēlīga Latgales komandai.

Svarīgākais „Daugavpils” uzdevums 19. kārtā bija uzvarēt „Albertu”, un tas arī tika izdarīts – 4:0. Sedriks un Vugars Askerovs joprojām ir labākie vārtu guvēji.

Daugavpilieši bija veiksmīgi tikuši galā ar savu uzdevumu, un tagad atlika vien gaidīt komandas  „Rēzekne” „dāvanu” – rēzeknieši savā laukumā tikās ar līderiem „Tukuma” futbolistiem. Pirmie vārtus guva vidzemnieki, taču 58. minūtē Dmitrijs Silovs panāca izlīdzinājumu, bet 74. minūtē Pēteris Ivenkovs izvirzīja klubu vadībā – 2:1. Lai gan spēles beigās rēzeknieši nerealizēja 11 m soda sitienu, uzvara tika nosargāta.

Tādējādi pēc šiem notikumiem „Daugavpils” ar 49 punktiem izvirzījās vadībā Latvijas pirmās līgas čempionātā, „Tukums” – otrajā vietā (48 punkti), tālāk seko „Super Nova” – 44 un „Rēzekne” – 31 punkts.

Līdz regulārā čempionāta beigām atlikušas trīs kārtas, un, visdrīzāk, tieši šo četru komandu futbolisti turpinās cīņu par čempionu titulu un ceļazīmi uz pirmo līgu.

Atgādinām, ka šosezon tika mainīts turnīra formāts. Pēc diviem regulārā čempionāta apļiem pirmais četrinieks sacentīsies savā starpā vienā aplī un noskaidros čempionu.

Pilnu spēles statistiku lasiet 2. oktobra numurā.