„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+6.7 °C
apmācies

Izsolīs vēsturiskās ēkas

– Māja Imperatora ielā 1 tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām Daugavpils cietoksnī // Foto: Aleksandrs Rube

Daugavpils pašvaldība gatavojas pārdot izsolē divas vēsturiskas ēkas Daugavpilī cietoksnī – objektu Mihaila ielā 10 un Imperatora ielā 1. Pirmās lotes sākumcena ir 21 000 eiro, otrās – 23 200 eiro. Izsoles minimālais solis -- 100 eiro.

Lēmums pārdot ēkas pieņemts pēc speciālās darba grupas, kura nodarbojas ar pašvaldības neizmantoto nekustamo īpašumu jautājumiem, priekšlikumiem. Abas minētās ēkas celtas XIX gadsimta pirmajā pusē kā daudzdzīvokļu mājas augsta ranga virsniekiem, pašlaik tās atrodas neapmierinošā stāvoklī.

Divstāvu ēkas Mihaila ielā 10 platība ir 827 kvadrātmetri. Beidzamajos divdesmit gados nav veikti nekādi iekštelpu remontdarbi, taču ēku ir iespējams pieslēgt visai nepieciešamajai infrastruktūrai. Iepriekš šeit tika plānots ierīkot hospisu vai jauniešu hosteli.

Trīsstāvu ēka Imperatora ielā 1 (kopējā platība 1160 kv. m) atrodas pie Marka Rotko centra un tiek uzskatīta par vienu no skaistākajām cietoksnī. Beidzamajos divdesmit gados vērienīgi remontdarbi šeit nav veikti, taču aptuveni pirms desmit gadiem to izmantoja kā dzīvojamo māju. Arī šo objektu var pieslēgt visām komunikācijām. Agrāk plānošanas speciālisti piedāvāja šeit ierīkot viesnīcu un restorānu.

Lēmums pārdot ēkas izsolē atbalstīts pilsētas domes sēdē. Izsoles datums gan pagaidām nav zināms.