„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.1 °C
apmācies

Pilsētā atklāti divi jauni sporta laukumi

daugavpils.lv

Septembra beigās sporta un aktīva dzīvesveida cienītāji Daugavpilī saņēma divas dāvanas – Jaunbūvē un Ruģeļos tika atklāts sporta laukums. Tagad, izņemot futbolu un citus komandu sporta veidus, visi interesenti varēs nodarboties uz āra trenažieriem.

Sporta laukuma atklāšana pie Borisa un Gļeba katedrāles 25. septembrī bija ilgi gaidīts notikums. Jau pagājušajā gadā uz šejieni pārveda veco mākslīgo segumu no Esplanādes stadiona. Turklāt dome un pareizticīgās baznīcas pārstāvji uzreiz vienojās, ka tuvākajos gados šeit netiks veikta apbūve (garīgā centra projekts). Pēc tam teritorija bija jālabiekārto – jāsalabo žogs, celiņš, jāuzstāda soliņi un nožogojums pie baznīcas. Savukārt sporta aprīkojums, kuri iecienījuši ielu vingrotāji, tika uzstādīts, pateicoties Latvijas Olimpiskajai komitejai.

Ruģeļos atklāts futbola un strītbola laukums, uzstādīts daudzfunkcionāls aprīkojums vingrošanai un ierīkota stāvvieta, darbus veica firma „Labiekārtošana D”. Projektu finansēja pašvaldība (280 000 eiro + seguma cena 58 000 eiro).  Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis teica, ka ideja radās pirms diviem gadiem. Futbolu šeit spēlēja arī agrāk, taču laukums nebija pienācīgā stāvoklī, visapkārt mētājās būvkonstrukcijas. Tagad jauniešu rīcībā ir skaista nožogota vieta, bet fizkultūriešiem – aprīkojums spēka vingrinājumiem. Pašvaldības pārstāvji apgalvoja, ka turpmāk atklāti sporta laukumi pilsētā tiks ierīkoti ik gadu.