„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+8.8 °C
nedaudz mākoņains

Balvos jau astoto reizi tiks svinēti Grāmatu svētki

• Foto: „Grāmatu svētki 2017”, tikšanās ar rakstnieku Vili Selecki (Foto: no Balvu novada pašvaldības arhīva )

Balvos jau astoto reizi, šogad 19.oktobrī, norisināsies ikgadējie Grāmatu svētki, kuru atklāšana būs Balvu Novada muzejā.

Arī šoreiz ikvienam interesantam būs iespēja tikties ar grāmatu autoriem: Ingu Jērumu (grāmatu "Nāve Londonā" un "Kuģi lēni apledos" autori), kura jau reiz satikta Balvos kopā ar grāmatas "No Zentas līdz Zentai" varoni Regīnu Devīti, šoreiz ciemojas ar jaunu izdoto grāmatu "Hosams Abu Meri – libānietis. Sirdī latvietis". Lauru Vinogradovu (grāmatas "Snīpulītis no Snīpuļciema" autori), Janu Veinbergu (grāmatu "Svešais draugs" un "Vēl viena diena" autori), Daci Priedi (grāmatu "Saules špagas asmenī" autori), Eviju Gulbi un Lindu Lošinu (vairāku grāmatu par "Koko un Riko" piedzīvojumiem autorēm), Ilgoni Vilku (grāmatas "Visums. Ceļvedis", kā arī vairāku fizikas mācību grāmatu autoru) un Intu Lemešonoku (rokasgrāmatas skolotājiem "Kompetenču pieeja karjeras izglītībā skolā" autori).

Grāmatu svētku aktivitātes norisināsies ne tikai Balvu pilsētā, bet arī Balvu novada Kubulu pagastā, un plkst.14.00 Balvu Novada muzejā notiks grāmatas un izstādes „Latgales ainava” atklāšana, kur būs iespēja ielūkoties 50 lielformāta fotogrāfijās no jaunās grāmatas, ko Aglonā redzējis arī Romas pāvests Francisks, kā arī tikšanās ar idejas autoru – Latgales fotogrāfu biedrības vadītāju Igoru Pliču.

Rosīgākajiem Grāmatu svētku dalībniekiem paredzētas orientēšanās sacensības pie Balvu Novada muzeja.

Bet jau no nākamās nedēļas, 8.oktobra, Balvu Centrālās bibliotēkas zālē būs skatāma Lindas Lošinas grāmatu “Koko un Riko” ilustrāciju izstāde.

Svētkus organizē Balvu Centrālā bibliotēka. Svētkus atbalsta apgāds “Zvaigzne ABC” un biedrība „Ritineitis”.