„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.9 °C
apmācies

Dodies rudenīgās pastaigās Preiļu parkā

Publicitātes foto

Zelta rudens baudīšana kļuvusi par Latvijas iedzīvotāju ikgadēju tradīciju, kad teju ikviens nedēļas nogales izvēlas pavadīt pie dabas, pastaigājoties vai nodarbojoties ar citām āra aktivitātēm. Rudens salnu un vēsā laika dēļ koku lapas sāk krāsoties straujāk, tādēļ  ir īstais brīdis, lai gada krāsaināko mēnesi pavadītu dabā.

Rudenīgās pastaigās aicina Preiļu muižas komplekss un parks, kas ik gadu kļūst arvien sakoptāks un pievilcīgāks. Parkā turpinās Preiļu pils atjaunošana, kā arī drīzumā tiks uzsākti parka vārtu atjaunošanas darbi, lai saglabātu grāfu Borhu atstāto kultūrvēsturisko mantojumu. Pirms gada atjaunotā mazā, baltā estrāde uz Ievas un Ādama saliņas ir pateicīga vieta skaistu foto uzņemšanai, kā arī  to ir iecienījuši kāzinieki.

Dabas speciālisti ir izpētījuši un apzinājuši parka teritorijā esošos aizsargājamos kokus – vietējo un citzemju sugu dižkokus, konstatējot tajā 10 dižkokus un 5 kokus, kas gandrīz atbilst to kritērijiem. Plānots tos atzīmēt dabā, kā arī izveidot izzinošo dabas taku, lai parka apmeklētājiem pastaigas būtu vēl interesantākas.

Latvijas lielākā ainaviskā parka teritorijā sava vieta ir arī aktīvo atpūtas veidu cienītājiem, jo pludmales teritorijā iespējams nodarboties ne vien ar volejbolu, futbolu, braukt pa pirmo BMX trasi Latgalē, vasaras sezonā arī peldēt, braukt ar laivu un katamarānu. Drīzumā te rosīsies arī tenisa spēlētāji, jo paredzēts uzbūvēt divus tenisa laukumus.

Pastaigu laikā Jums ir iespēja satikt šī gada kuplāko Preiļu parka ģimeni – gulbju pāri ar sešiem nu jau lielajiem mazuļiem. Aicinām tos vērot pa gabalu viņu un arī pašu drošībai!

Ja vēlaties uzzināt vairāk informācijas par parku un pilsētu, aicinām doties ekskursijā ar Preiļu novada TIC gidu (tel.29116431) vai kādu no Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja speciālistiem (tel. 65322731). Vairāk informācijas tūrisma vietnē www.visitpreili.lv . Preiļu novada TIC ir pieejama arī šogad izdotā Preiļu parka karte.