„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.1 °C
neliels sniegs

Sāks ceļa pārbūvi Tabores un Vecsalienas pagastā

pixabay.com

Jau šogad plānots uzsākt pašvaldības ceļa posmu Sadnieki-Budušķi, Budiški-Červonka un Skaidrīši-Červonka Tabores un Vecsalienas pagastā sagatavošanu dubultās virsmas apstrādei. Šī ceļa posmu pārbūvi Daugavpils novada dome paredzējusi veikt, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus degradēto teritoriju revitalizācijai.

Ceļš tiek atjaunots, atbalsot vietējos uzņēmējus SIA “Dubiki”, SIA “Infro Agro”, kā arī ar mērķi stimulēt biznesa attīstību šajos pagastos kopumā. Līgums noslēgts ar būvdarbu veicēju SIA “Latgales Ceļdaris”, kas plāno darbus uzsākt šogad, bet turpināt nākamā gada ceļu būvdarbu sezonā.

27. septembra Daugavpils novada domes sēdē apstiprināta projekta  “Dienvidlatgales pašvaldību degradēto teritoriju revitalizācija uzņēmējdarbības attīstībai” tāme, kā arī lemts par aizņēmumu tā īstenošanai. Lai gan līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta īstenošanu plānots parakstīt tikai nākamā gada martā, projekta īstenošanas termiņš ir 2019. gads, tāpēc darbi jāuzsāk iepriekš. Šis projekts iesniegts sadarbībā ar Krāslavas novadu, tā kopējās izmaksas ir 787 tūkstoši eiro.

Vēl Daugavpils novadā  paredzēts sakārtot degradētās teritorijas Sventes pagastā un Višķu pagasta Vīgantu ciemā.