„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Atjaunot šautuvi nav iespējams

Aleksandrs Rube

Divus mēnešus pēc pilsētas šautuves ķieģeļu šķērssienas sabrukšanas (Raiņa iela) Būvvaldes inženieri paziņojuši savu slēdzienu – atjaunot ēku nav iespējams.

Tas nozīmē, ka sportistu un spēka struktūru pārstāvju treniņi būs jāorganizē citviet. Pašlaik biatlonisti, policisti, zemessargi un robežsargi šaušanas apmācības rīko citās pilsētās.

Pašlaik Daugavpils domē ir izveidota darba grupa, kurai jāatrisina treniņu procesa nodrošināšanas un jaunas šautuves ierīkošanas jautājums. Pirmā šīs grupas sēde notika 2. oktobrī, tajā tika minēti trīs pagaidu varianti – šaušanas treniņu organizēšana skrošu rūpnīcas, Daugavpils tehnikuma telpās vai vecajā vietā, steidzami saremontējot sienu. Jāpiebilst, ka pirmajos divos gadījumos zāles ir jāpārkārto un jāsertificē. Tam būs nepieciešami ievērojami līdzekļi, kuru avots pagaidām tiek apspriests.

Darba grupas sēdē tika minēta arī iespējamā jaunās šautuves atrašanās vieta – uz pašvaldības zemes pie Stacijas un Balvu ielas krustojuma. Jāatzīmē, ka iepriekš domē vairākkārt izskanēja ideja izbūvēt šautuvi Daugavpils cietoksnī.