„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Labākie Latgales sargi mācās 10. vidusskolā

Foto: Aleksandrs Rube

4. oktobrī Daugavpils cietoksnī notika piektā militāri patriotiskā spēle „Latgales sargi”, kura tiek organizēta ar Latvijas Nacionālo bruņoto spēku atbalstu. 22 komandas (katrā trīs puiši un trīs meitenes) no dažādām reģiona skolām cīnījās par galveno balvu – kolektīvu braucienu ar prāmi uz Stokholmu.

Pēc uzrunas un simboliskās uguns iedegšanas Latvijas armijas karavīru vadībā jaunieši darbnīcās apguva sakaru pamatprincipus (seržants Genādijs Benajevs), ierindas mācību (jefreitors Andrejs Ilgavizis un seržants Igors Čers), šaušanu (kaprālis Kārlis Pundurs), ievainoto aprūpi un pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanu (jefreitors Romāns Sedjukevičs), izdzīvošanas pamatprincipus (ierindnieki Dzintars Grunbergs un Niks Legzdiņš), tuvcīņas elementus (kaprālis Edmunds Matusevičs), kā arī pārvietošanās pēc kartes un kompasa (jefreitori Oskars Gecevičs un Artūrs Ņesterovs).

Pēc apgūtajām mācībām notika praktiska zināšanu un prasmju pārbaude – misijas skrējiens „Atbrīvo Daugavpili!”, kas simulēja 1919. gada Brīvības cīņas. Pēc vairākām pārbaudījumu stundām noskaidrojās labākie – tie bija Daugavpils 10. vidusskolas audzēkņi. Skolēni un NBS pārstāvji atzina, ka Daugavpils cietoksnis ir ideāla vieta tamlīdzīgu pasākumu rīkošanai – šeit ir gan daudzveidīgs reljefs, gan militārās pagātnes gaisotne.