„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Latgalē balsoja par darītājiem un pārmaiņām

Balso Māris Korsiets ar ģimeni // Foto: Egita Terēze Jonāne

13. Saeimas vēlēšanu dienas 6. oktobra rītā pirms pl. 10.00 Daugavpils Universitātē, kur atradās vēlēšanu iecirknis nr. 160, varēja satikt galvenokārt ģimenes ar bērniem vai pensionārus. Daugavpils teātra aktieris Māris Korsiets atnāca balsot ar sievu Eviju un meitiņu Anci. „Mēs balsojam visās vēlēšanās. Iet balsot - tas ir vairāk kā pienākums. Tas ir obligāti,” uzsver Evija. Māris papildina: „Mēs balsojām par personu, kuru pazīstam. Viņš ir daugavpilietis un darītājs.”

Seniore Aleftīna atzinās, ka bija grūti izvēlēties, par ko balsot, tāpēc viņa konsultējusies ar draugiem, pētījusi vēlēšanu programmas un deputātu kandidātu sarakstus. „Vēlēšanas uztveru kā svētkus, tāpēc atnācu balsot. Beigu beigās nobalsoja par deputātu kandidātiem, kuri varētu sekmēt pārmaiņas valstī. Es ceru, ka jaunā Saeima palielinās pensijas. Normālai pensijai jābūt lielākai par 400 eiro,” teica Aleftīna

Jāiestarpina, ka DU nobalsoja 1079 balsstiesīgie iedzīvotāji.

Iebraucot Sventes pagastā, kur balsošana notika Tautas namā, rīta pusē čaklākie balsotāji bija strādājošie un ģimenes. Brigita pastāstīja, ka nobalsoja par favorītiem, kurus vēlē katrās Saeimas vēlēšanās, taču viņa uztver vēlēšanas ar skepsi, jo Saeimas deputātu kultūra nemainās, proti, tie strīdas un plēšas cits ar citu. Atbalstiet jaunas darba vietas un labas algas, - to Brigita vēlē jaunajiem tautas kalpiem. Savukārt pensionāre Ņina bija lakoniska: „Pirms izvēlēties īsto sarakstu, skatījos televizoru, klausījos radio, lasīju presi. Es balsoju par pārmaiņām. Ja neticētu tām, nebalsotu.”

Aleftīna vēlas pārmaiņas un lielākas pensijas

Sventes Tautas nama vēlēšanu iecirkņa nr. 417 priekšsēdētājs Arturs Jonāns pastāstīja, ka pl. 8.00 bija 4 vēlētāji, bet līdz pl.10.00 bija nobalsojuši jau 65 balsstiesīgie sventieši.

Novērotājs Jevgeņijs Gridasovs (SC) atzina, ka vēlēšanas Sventē notiek mierīgi, tāpat viņš rosināja, lai balsošana notiktu vēl raitāk, pases pārbaudes jāuztic robežsardzes vai policijas darbiniekiem, kuri to dara dienu dienā.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, Sventes pagastā līdz pl. 20.00 nobalsoja 279 balsstiesīgie.