„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

Dagdā ielika pamatakmeni jaunam dievnamam

pixabay.com

Dagdā blakus Tautas namam ielikts pamatakmens jaunam pareizticīgo dievnamam, kas būs veltīts Svētā Nikolaja Brīnumdarītāja godam. Par to liecina tur uzstādītais koka krusts. 

Daugavpils pareizticīgo draudžu apriņķa prāvesta pienākumu izpildītājs prāvests Dionisijs Gorjunovs pastāstīja, ka jau šogad pasākumā „Lūgšanu brokastis”, kas notika Dagdā, tika vākti ziedojumi baznīcas projektēšanai. Tāds pasākums ieplānots arī nākamgad, kur tiks lūgti ziedojumi jau baznīcas celtniecībai.

„Tā būs baznīca 50--100 ticīgajiem. Dievnams atradīsies Alejas ielā, kur pareizticīgo dievnams bija jau pagājušajā gadsimtā, taču Pirmajā pasaules karā tas tika nopostīts. Ticīgie gandrīz gadsimtu lūdza Dievu nelielā ēkā Pasta ielā. Mēs ticam, ka ar Dievpalīgu dažos gados uzbūvēsim jaunu baznīcu,” teica Dionisijs Gorjunovs.