„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

DU basketbolistes sāk sezonu

Foto: Sergejs Kuznecovs

Pagājušajā nedēļā sākās Baltijas sieviešu basketbola līgas čempionāts. Vienpadsmit Latvijas un Igaunijas komandas, tostarp arī DU, līdz 20. novembrim sacentīsies apļa sistēmas turnīrā. Daugavpilietes sezonas pirmajā spēlē sacentās ar komandu „Saldus”.

DU izcīnīja uzvaru – 58:46. Lai gan Daugavpils basketbolistes iesāka spēli pārliecinoši, tās otrajā daļā zaudēja gandrīz 20 punktu pārsvaru, ko bija iekrājušas pirmajās divās ceturtdaļās. Situācija nebija kritiska, taču pretinieces sajuta, ka ir iespējams pārspēt DU, taču viņu spēki jau bija izsīkuši, turklāt daugavpilietes, ja neizdevās uzbrukums, centās nepieļaut kļūdas aizsardzībā.

Jāatzīmē, ka šī sezona atšķirsies no iepriekšējām, jo čempionātā piedalīsies triju valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandas.

Pirmajā posmā sacentīsies 7 Latvijas un 4 Igaunijas klubi. Pēc apļa sistēmas turnīra pirmās divas komandas pāries uz elites grupu, kur tās jau gaidīs TTT (Rīga) un piecas Lietuvas komandas. Šis astotnieks sacentīsies divos apļos. Savukārt pārējās komandas veidos starptautisku grupu, kurai, izņemot deviņas komandas, kuras neiekļuva elites grupā, pievienosies Latvijas U16 izlase.

Trešajā posmā sacentīsies četras finālistes – elites grupas komandas, bet pēc tam katrā valstī notiks nacionālais čempionāts. Latvijā finālā spēlēs sešas komandas.

DU galvenais treneris Nikolajs Romaņenko

DU sastāvā nav radikālu pārmaiņu. Atgriezusies Inga Voroņko (bijusī Borodavko) un Kristīne Egle. Komandu pameta un tagad spēlēs Rīgā Juta Harčenko un Liza Čumika.

DU galvenais treneris Nikolajs Romaņenko: „Pirms sezonas aizvadījām sešas pārbaudes spēles, tostarp četras – ar ļoti spēcīgām komandām, - RSU un „Ukmerģe” (Lietuva). Galvenais mīnuss – vāja rezultativitāte. Mūsu līderes pagaidām nesaprot, kā jāmet bumba, lai gan lieliski zina, kas un kā  darāms. Kad ar tehniku vis būs kārtībā, viss būs kārtībā. Līderes nospēlēja vāji, lai gan viņām ir jākrāj punkti. Labi, ka palīdzēja jaunietes.”

Pilnu spēles statistiku lasiet 9. oktobra numurā