„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+1.9 °C
apmācies

Piešķirs stipendijas topošajiem speciālistiem

pixabay.com

Šajā akadēmiskajā gadā Daugavpils novada stipendijai pieteikušies seši studenti. Četri no studentiem atbalstīti jau iepriekšējos gados, bet saņemti arī divi jauni pieteikumi: stipendijām pieteikušās divas pirmā kursa Latvijas Lauksaimniecības universitātes studentes.

Studijas pārtikas produktu tehnoloģijā uzsākusi Špoģu vidusskolas absolvente Diāna Varslavāne. Savukārt Valērija Ančevska no Maļinovas pagasta uzsākusi studijas, apgūstot agronoma profesiju. Viņa arī noslēgusi vienošanos ar novada uzņēmumu – z/s “Ainava”. Plānots turpināt izmaksāt stipendiju vēl diviem studentiem.

Pieteikties stipendijai varēja līdz 31. augustam. Šogad mainījušās atbalstāmās augstākās izglītības studiju specialitātes, tās ir: lauksaimniecība divās kvalifikācijās, agronoms ar specializāciju laukkopībā un ciltslietu zootehniķis, pārtikas produktu tehnoloģija ar iegūstamo kvalifikāciju ”Pārtikas un dzērienu tehnoloģiju inženieris”, un būvniecība – ar iegūstamo kvalifikāciju “Inženieris būvniecībā”. Lai saņemtu stipendiju, studentam jāvienojas ar uzņēmēju, pie kura students izies mācību praksi Daugavpils novadā.