„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+3.0 °C
apmācies

Pietuvoties tiem, kuri skrien ātrāk

Egita Terēze Jonāne

Bebrenietis Santis Setkovskis vieglatlētikā ienāca pirms trim gadiem, taču, pateicoties Ilūkstes novada sporta skolas treneriem Svetlanai Petrakovai un Sergejam Petrakovam, jau ir kļuvis par vienu no vadošajiem Latvijas jaunajiem vieglatlētiem U18 grupā. Santis uzsver, ka cenšas pietuvoties tiem, kuri skrien ātrāk.

Santis trenējas Ilūkstes stadionā vai Sporta centra manēžā un mājās Bebrenē. Šogad viņš jau ir uzvarējis Baltijas valstu čempionātā 2000 m skrējienā, kļuvis par divkārtēju Latvijas čempionu 2000 m distancē ar kavēkļiem un 5000 m skrējienā. Santis vairākas reizes labojis personīgo rekordu. Turklāt viņš pārstāvēja Latviju Pasaules skolu jaunatnes čempionātā Francijā, un 105 vieglatlētu konkurencē izcīnīja 62. vietu. Santis teic, ka tās bija viņa pirmās pasaules mēroga sacīkstes, un rezultāts esot labs: „Pasaulē spēcīgākie vieglatlēti ir Āfrikas valstu jaunieši. Laikam tie ir gēni. Āfrikā ir vietas, kur iedzīvotāji pārvietojas kājām simtiem kilometru tālu. Tomēr latvieši cenšas pietuvoties arī viņu rezultātam.” 

Tāpat bebrenietis šogad piedalījās arī Latvijas 10 km šosejas skrējiena čempionātā, un izcīnīja 2. vietu. Kā teic Santis, asfalta segums ir pierasts, jo viņš Bebrenē trenējas, skrienot lielākoties pa asfaltēto šoseju Ilūkste--Bebrene. Tāpat viņam patīk Bebrenes muižas parku un lauku ceļus, kur ir grants segums. „Ja Bebrenē atjaunotu stadionu, vairāk jauniešu pievērstos gan futbolam, gan vieglatlētikai,” pieļauj Santis.

Septembra nogalē noslēdzās lielākais taku skrējiens Latvijā „Stirnu buks” 7 posmu garumā. Pateicoties Andim un Jānim Puidām, kuri uzaicināja piedalīties slēpotāju-skrējēju kluba „Bebra” komandā, ir izskrieti gandrīz visi posmi, sasniedzot augstus rezultātus. „Tādas sacensības ir labs rakstura pārbaudījums, bet sportā bez rakstura nevar,” atzīst Santis.

2. oktobrī Jēkabpilī notika jauniešu sacensības, kur jaunais Bebrenes vieglatlēts izcīnīja ceļazīmi uz Pasaules skolu jauniešu čempionātu, kas notiks nākamgad Horvātijā.   

Pilnu rakstu lasiet 9. oktobra numurā.

Komentāri

15.10.2018 03:33
Sandis
Nezinaju ka no Bebrenes uz Ilūkste ir asfalts...