„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Ludzā likvidēja kārtējo nelikumīgo alkohola ražotni

freeimages.com

Cīnoties ar nelikumīgu akcizēto preču apriti, Valsts policija regulāri veic dažādus preventīvus un operatīvus pasākumus. Pagājušajā nedēļā šādus pasākumus sekmīgi realizēja Ludzas iecirkņa darbinieki, likvidējot Ludzā nelikumīgu alkohola ražotni un konfiscējot ievērojamu daudzumu nelegālo alkoholisko dzērienu. Aizdomās par saistību ar minēto likumpārkāpumu tika aizturēti divi cilvēki, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

VP LRP policisti, izmeklējot iepriekš uzsākto kriminālprocesu, ieguva informāciju, ka Ludzā, iespējams, divas personas ražo nelegālo alkoholu. Lai pārbaudītu saņemto informāciju, aizvadītajā nedēļā likumsargi veica divas sankcionētas kratīšanas - dzīvoklī un kādā neapdzīvotā lauku mājā. Kratīšanas laikā policija konstatēja, ka abos nekustamajos īpašumos notiek nelikumīga alkohola ražošana. Kopumā kratīšanu laikā konfiscēts ap 1300 litriem nezināmas izcelsmes alkoholisko dzērienu, 80 kilogrami cukura, ka arī aprīkojums un citi izejmateriāli, kas izmantojami alkoholisko dzērienu izgatavošanai un uzglabāšanai. Tajā pat dienā aizturētas arī iespējamas vainīgās personas – 1962. gadā dzimis vīrietis un 1967. gadā dzimusi sieviete. Jāpiebilst, ka sieviete jau iepriekš nonāca policijas redzeslokā un ir bijusi sodīta par nelikumīgu alkohola ražošanu.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Šobrīd likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt aizturētajām personām par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Pēc Krimināllikuma 221.2 panta 1. daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 170.1 panta par nelikumīgu alkoholisko dzērienu un spirta iegādāšanos arī ir paredzēta atbildība - naudas sods līdz 140 eiro, konfiscējot iegādātos alkoholiskos dzērienus un spirtu.